top of page

Назад към несъзнаваното с Monkey3

С огромно удоволствие започвам да пиша това представяне (вече). Оставих време да отлежи, прекарах какви ли не идеи в главата, но се оставих, в крайна сметка, да бъда насочен главно от музиката на Monkey3.

Това е група, на която можеш да се наслаждаваш излегнат удобно с очи вперени в тавана или пък застанал точно пред сцената. Значение почти няма за силата на изживяването. Аз бих предпочел живото изпълнение, заради периода на опознаване, което дигиталното възприемане на музика изисква. На живо този период изчезва. Няма опознаване, има едно “идваш ли с нас? ако не - стой в страни и не пречи на другите!”. Решението се взима бързо и безболезнено. И в следващия час обикаляш магически светове и засищаш постепенно открехнатия душевен глад. Глада на мимолетното. Това е Monkey3.

Макар и не напълно инструментална - тази банда е способна да ти позволи да бъдеш главния герой в техните песни, а те само да те придружават. С музиката ще осигурят пътуването, ще те настанят и ще те оставят сам на себе си - ти да водиш. Да разбереш каквото желаеш, да осъзнаеш това, от което имаш нужда. Своеобразно психиделично пречистване.

Бандата има 6 албума едно EP и един пресен лайв албум. От тези 8 издания всяко е сравнително различно, във всеки има разнообразни изразни средства. В първия могат да се открият доста по-жарки, доста по-напористи песни, докато в “Astral Symmetry”, който излезе наскоро - се вижда един доста зрял и целенасочен поглед. Едно показно как трябва да се прави надежедневна музика, вариация на един “истински” свят. Monkey3 не могат да се отърват от сравненията с Pink Floyd, като често в ревюта на техни албуми се прокрадва фразата “Ако Пинк Флойд бяха …./произволна фраза свързана с псайкиделик стоунър-а/... , то те щяха да са Monkey3.”

Като един от гвоздеите в програмата на WRONG FEST 2017, те са абсолютно “трябва” за всеки склонен да се губи в себе си човек, отворен към пространствената музика. Да, ясно е, това не е банда за всеки, в този случай не може да се влиза с предразсъдъци. Тук просто трябва да се довериш. Защото магичното изживяване, което ще ни бъде поднесено е едно от нещата, с които фестът ще бъде запомнен. Един от миговете, които ще са перспектива и ще са спасител за бъдещите дни.

Не пропускайте изживяването Monkey3 – Wrong Fest 2017, ден втори (10.09)

Wrong Fest – 2017 09-10.09.2017

Monkey3:

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • yellow logo
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Twitter Social Icon
bottom of page