Дискомфорт с Мфортно Диско

August 23, 2017

Мфортно диско са една от по-скритите банди в българския алтернативен указател, така че представянето им в тази блог публикация би следвалo да послужи именно за изясняването на техните краски и нюанси.
 

 

Мфортно Диско са музикалната манифестация на думата Дискомфорт (заигравката, за която и самия Гурко не крие). Почти нищо типично не може да се намери в тяхната музика. Гурко (фронтмен), който наскоро сформира и живия вариант на бандата, е един от нескончаемо разпознаваемите гласове на българския алтърнатив. Дори да не ти хареса, най-вероятно няма да имаш шанс да забравиш който и да е припев от публикуваните в интернет 4 техни парчета.

Сигурно си запознат вече с Вдишвам, или най-малко си я чувал. Препоръчвам да те съпътства в следващите редове.


Още в първите секунди от песента навлизаш в света на това, което е мфортно и това, което е Диско. Нарежда се името само, нали?

 

Едни цирково-дистопични пространства се рисуват от електрониката и дръм машината. Спокойно, на живо електрическия сигнал е заменен от жива кръв.
И... влиза гласа на Гурко, проправя си път и ти вече си герой в изградения от него и съратниците му свят. Тръшват се врати, мирише на кафе, цигарен дим се стели в стаята както когато са запалени последователно няколко цигари, а вятъра е абдикирал, поради недостатъчно стимули за съществуване. Определено усещането за безвремие може да забави часовниците наоколо. Това е, разбира се, с уговорката, че му позволиш. А Мфортно Диско изискват съгласието на слушателя.

До момента на писането на този текст Мфортно Диско са имали само две концертни изпълнения - това се дължи на факта, че бандата не е била предназначена да бъде нещо повече от студиен проект, какъвто и е години наред. В парчето Вдишвам се наблюдава хватката на 90-те, докато в останалите навлизат намигванията към десетилетието, в което се намираме. И тъй като животът е низ от изненади и променливи в един момент Мфортно Диско се оказват пред неизбежността на живите изпълнения, поради оставеното пространство от Анимационерите. В бандата в момента фигурират имената на изпълнители от Gravity Co., Tube Hedzzz, Jeremy?, Funky miracle и др.

 

Очакванията от така поднесената информация са за наистина подходящо за първия ден на фестивала изпълнение. В компанията на Шкода, Миленита и Swing Republic се очертава амалгама от сходни, но характерно различни звуци, които ще наклонят близкософийския залез към вечност и ще отпъдят страховете и ежедневието далеч от нашия Хо-Ха Уикенд (песента на МФортно Диско, която препоръчваме оттук нататък)

Ще Ви чакаме.

Wrong Fest 2017

Мфортно Диско:
Facebook
Soundcloud

Please reload

Featured Posts

Назад към несъзнаваното с Monkey3

July 18, 2017

1/2
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • yellow logo
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Twitter Social Icon