top of page

Три... две... едно. Atomic actors!

Тъкмо слизаш от маршрутката, сторило ти се е малко топло, но пък колко са петнадесетина минути на фона на два дни музика. Големият град още те държи за гушата; изключваш телефона: “повечето знаят къде съм, пък и вероятно зад ъгъла ще се видим”. Раницата е на гърба, човекът до теб носи палатката и си подавате приказки относно коя от всичките бири ще опитате. Вече се чуват възгласите от фестивала и сте приятно изненадани, че още в 4 следобед мястото е оживено. Още с влизането си в зоната сте пометени от четирима младежи, които изнасят лекция на тема “съвременната музика е наша”. Струпаните отпред девойки ти правят впечатление, затова бързаш да вземеш едната от въпросните бири, да захвърлиш раницата и да забиеш флага в последните празнични дни на лятото.

Ти си в началото на Wrong Fest 2017, а пред теб са Atomic Actors.

Симпатични момчета от Варна, представители на младежкия български ъндърграунд, които преди около 2 години поемат в алтернативната му посока. От тогава насам неуморно градят име с концерти и контакт с млада публика, чиито химнове са дискографиите на Arctic Monkeys и The Black Keys.

Ловко представяйки свои погледи над инди/алтърнатив-а, Atomic Actors са свирили на повече места в България, отколкото би си помислил, и това не се дължи на нищо друго, освен на наистина приятното им и задоволяващо живо изпълнение.

Постоянен контакт с публиката - вокалистът непрестанно играе с първите редове, превъплъщава се от фронтмен на фен и обратно в рамките на секунди. Хвърчат китари, сутиени, ръце. Да, от този рок’н’рол. А междувременно останалите изглеждат толкова отдадени на това, което изпълняват, че е невъзможно да не се стреснеш от идеята, че някой е способен с поведението си да пресъздава звуците, които са около него. Имаме звук и картина. Не можеш да останеш дори за момент усъмнен в искреността на Atomic Actors

Това, че са младежи, определено влияе на нюансите в изпълненията им. Това е музика на късните вечери, в които откриваш какво означава да стигнеш до изгрева, да погълнеш стотици шотове, междувременно да се просълзиш пред жена/момиче, да се сбиеш (по-скоро да бъдеш ударен), а след това да помагаш на приятел, който без да иска се е озовал на място, в което хората са с различна сексуална ориентация от неговата, но когато пристигнеш се оказва, че си му е добре там и иска да остане. След всичко това се прибираш сам (филмарски меланхоличен) по обагрения с лъчите на зората булевард, по който, мамка му, една пуста кола няма да мине, за да ти светне, че има още живот за живеене. Нищо няма значение - днес е събота, а пред теб са Atomic Actors, бандата, която има честта да открие WRONG FEST 2017.

09-10.09.2017 Wrong Fest

Atomic Actors

Opmerkingen


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • yellow logo
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Twitter Social Icon
bottom of page