top of page

Двама братя с големи носове, хавайски ризи и брилянтен блусарско/бордейски звук


Темата “Въведение в The Big Nose Attack” е първа дружка на лятото.

Може би най-позитивно-пагубният участник в тазгодишното издание на Wrong FEST.

За това какво представляват гърците говори достатъчно, че мейлът им е “@hotmail.com”, лейбълът им се казва WTF? Records, a също така че са обиколили половината интересни фестивали в Европа като част от 4-те си европейски турнета, като на едно от тях са се оказали и подгряващи на безизвестните The Black Keys.

На първо слушане BNA са като част от филмова сцена, в която главният герой (който е праведен, но онеправдан) отива да пикае в просмукан с пушек клуб. Драма! Когато се връща в сцената, внезапно открива навлек до любимата си. В следващия момент вече е подхванал най-близката бутилка и тананикайки фестивална мелодия от Карибите, нарамил усмивка под тънък мустак, разбива главата на утайката. Звук от ударите няма, в картината доминира само музиката на BNA и то дотолкова, че всичко да се тресе. Карнавално/фестивална какофония с привкус на разбити бутилки и безкрайни вечери. Удар в лицето, силни викове, красиви жени и много, много жега.

/Да, те славскуотват/

Малко е обидно, че има толкова много яки гръцки банди, но пък бонусът е, че Гърция е на някакви мижави километри и като изключим сизифовското преминаване на граница през лятото – всъщност живите изпълнения са изключително достъпни. Което за наше огромно удоволствие осигурява BNA и на Wrong Fest.

В “официалната” си тъмблр страница двамата братя, представени като Boogieman (английската версия на Торбалан, но с лек танцувален нюанс (бел.идиот.)) и Little Tonnie определят музиката си като машина за разюздани рифове, която пасва на американската вълна от 60-те. Аз бих ги определил като осиновеното дете от Ориента на богатите The Doors и тяхната любовница Heart, като трябва да се отчете, че биологичните им родители са разцъквали сърфче и са пили малко повече уиски от необходимото. Накратко - циганска, западна, мръсна, но приятна музика.

С нетърпение ще чакам да потанцувам, а ако горните редове са ви чужди и нетърпими, то просто елате и ги чуйте - в крайна сметка нищо няма значение.

BIG NOSE ATTACK Facebook Youtube Tumblr

Comentarios


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • yellow logo
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Twitter Social Icon
bottom of page