Please reload

Recent Posts

Назад към несъзнаваното с Monkey3

July 18, 2017

1/2
Please reload

Featured Posts

MARY’S FLOWER SUPERHEAD - Каква музика създава градът

August 14, 2017

 

 

Когато се сблъскаш с Mary’s Flower Superhead, оставаш с усещането, че те са отцепници, не принадлежат на никого и единствената им публика си ти. А това, драги, е прекрасно.

She pulled the trigger of her gun
She thought that it was no more fun

She left her own mark on the wall
I know that they don't know at all


(Част от текста на последния им сингъл “She flows”)

Докато търсех информация за МФС*, попаднах на един сайт, в който бяха списани около десетина ревюта за тях. Всяко едно, наистина всяко едно, повтаряше следната мантра - “идете и ги вижте на живо, идете и ги вижте на живо”. Триото - Елиас, Танос и Никос са пълна фъртуна на сцена. След като поразпитах, тъй като не всичко написано в интернет е истина, разбрах, от софийските агенти, които са имали удоволствието да ги гледат неколкократно, че не само, че МФС изкъртват на живо, а те даже звучат по-добре, отколкото на запис. Пауър трио, което свири инди/електро/пост-пънк.

Ще ги гледаме по залез на 10.09 -  WRONG FEST 2017… КОЛКО ГАДНО!
 

 

МФС смесват приятно много жанрове, което не е нетипично за съвременната музикална и клубна среда. Средствата за изразяване стават все повече и повече, но същевременно немалка част от тях вече са до болка изтъркани и макар музиката все още да няма мирис, асоциацията с нафталин рядко закъснява. Точно заради това - жанровата амалгама е нещо почти задължително и крайно характерно за модерното звучене.
Първа точка - Инди. Може би думата с най-смесено значение след “пост”. МФС, чието име така и не открихме защо е такова, но смятаме да ги попитаме, прилагат независимото звучене, което може да те накара да затанцуваш, да си поръчаш още едно, или просто да искаш да прекараш нощите си по големите и оживени булеварди. Инди частта в музиката им може да ти нарисува светофарите, отражението на светлините им върху намокрения асфалт, та чак до усещането, как “ТЯ” ще се появи зад ъгъла. От първия - до последни