Please reload

Recent Posts

Назад към несъзнаваното с Monkey3

July 18, 2017

1/2
Please reload

Featured Posts

В Грешното време на Грешното място.

June 23, 2017

09.09 - 10.09.2017

Войнеговци

WRONG Fest 2017

Добре дошли на блог страницата, представяща Wrong Fest 2017 (село Войнеговци). Ако сте се натъкнали случайно, защото някой от скритите ни агенти Ви е пратил позивна по и-мейл, то ето тук ще формирате едно първо впечатление. А ако сте вече запознати с идеята WRONG, в следващите редове ще намерите очертанията за тазгодишния фестивал. Направили сме серия промени, за които знаем, че ще ви харесат.

Но първо - защо решихме Wrong Fest 2017 да има и извънградско издание?
 

 

Съществуването на фестивала е наложено от желанието на целия ни екип да се наслади на алтернативната култура, към която гордо се числи. Тъй като тази култура не се манифестира достатъчно и следователно бива ограничена откъм развитие, нуждата зa Wrong Fest се превръща в събирателна и образователна. Фестът цели да затвърди ролята си на обединител на алтернативните движения, като същевременно засили интереса и улесни достъпа до тях. Най-лесният начин това да стане е като се включат максимален брой хора в създаването на такова събитие (точно и затова разширихме екипа за тази година, но повече за това - в някой следващ пост), които са част от тези култури. Затова Wrong Fest 2017 ще бъде не само музикално ориентирано събитие, а и събитие, ориентирано към общите ритуали, характерни за алтернативното.

Но това може да се направи и в града, защо е нужно да е извън него?

Не само, че е извън него, но няма да е и на старото място. Пардон, отново ще сме във Войнеговци (18 км от сърцето на София), но на малко по-високо и малко по-скрито (спрямо града). Снимки от новото местенце ще прилагаме, където можем, защото доста се гордеем и смятаме, че поне откъм сянка сме го докарали!

 

 

Защо обаче е нужна извънградската версия? Както някои от вас знаят - фестивалът е двудневен. За тези, които не знаят - да, двудневен е. 9-ти и 10-ти септември. Събота и неделя. Продължителността от 48 часа на мероприятието дава възможност за едно пълно откъсване от градската среда, която ден подир ден взима своя дан от всеки. За да може да се постигне истинската чистота на “алтернативното” и да си върнем “la joie de vivre”, са нужни място и време, които са достатъчни да се създаде конспираторското усещане за това, че си част от определена култура.


Да, активностите и музиката, които сме подбрали, ще улеснят откъсването от града и мъгливите усещания, които то създава, но без фактическата раздяла - това е напълно непостижимо. Затова, за да е пълно усещането,  съветваме да преживеете целия фестивал. Особено в края на лятото - това е нещото, от което всички имаме нужда. Един последен пейзаж, готов да стопли зимата.