Please reload

Recent Posts

Назад към несъзнаваното с Monkey3

July 18, 2017

1/2
Please reload

Featured Posts

Фондация Обещаното Нищо

August 25, 2017

Здравей и добре дошъл в поредното представяне на група в нашия блог. Ще ти поговоря за ФОН или Фондация "Обещаното Нищо" - единствените представители на град Пловдив в лайн-ъпа на Wrong Fest 2017.

 

Първо - пусни си това за фон (хехе):

 

 

Може би си чувал/а за ФОН, може би не - с настоящия текст ще се опитам да ти дам малко по-ясна представа за това какво може да се очаква от тях. Ще ти е нужно, когато дойде 10ти септември. Ще започна индукционно като представя членовете на групата поотделно и след това ще поговорим за общото, което съставляват.

 

Неминуемо на първо място трябва да спомена Здравко Дочев - барабанист също на ТДК (които ни бяха гости на Wrong Fest миналата година), а преди това - на Omnipresent (които пък свириха при нас през 2014-та). Неизбежно всеки, който го е слушал на живо, ще се съгласи, че малко барабанисти в последните години достигат неговото ниво в родината ни. Неведнъж съм ставал свидетел на изумените погледи на хората, когато осъзнаят, че педалът на касата му е единичен, и на обърканите такива на несвикналите със специфичния му стил, които трескаво се опитват да броят наум и да нацелят къде точно да си бенгнат главата. Ако си музикант знаеш, че с подобен чинелист (да) зад себе си можеш да свириш почти всичко и все ще звучи добре.

И като говорим за основата на композицията стигаме до Росен Петров, който свири на бас също и в милата на сърцето ми група Лопатарка (която съществува, да, друго да не съм чул!). Личното ми усещане е, че в огромната си част ФОН е "bass-driven" група и това не го казвам заради драйва на баса, който пък не е като да го няма. Тук няма шанс да чуеш 0000 5555 0000 5555. Пръстите на Росен играят по грифа сякаш търсят нещо, което все им се изплъзва, а това търсене се предава и на цялата музика на групата, която ни оставя гладни и незадоволени, но и някак принудени да намерим липсващото.

 

 Но нека не избързвам.

Достатъчно за фондацията на музиката на Фондацията. Изкачваме се нагоре по грифа към тънките струни и проследяваме кабела през поредицата от камиончета, докато стигнем до следващия елемент от картината, която се опитваме да нарисуваме - Жаклин Дишлиев. Известен също като Джей, Жаклинанието и още неограничено количество имена, той е китарист също на Hy